Liverpool FC

Liverpool FC

Foto: Shutterstock

Fakta:

Fulde navn: Liverpool Football Club
Kælenavn/øgenavn: The Reds
Grundlagt: 1892
Stadion: Anfield Road
Kapacitet: 45.362

Kort om Liverpools historie:

Liverpool FC blev grundlagt af John Houlding. Han ejede Anfield Road og havde udlejet den til Everton. Imidlertid blev der uenighed omkring lejeprisen, og derfor oprettede John Holding sin egen klub, Liverpool FC. To år efter blev klubben optaget i Football League.

Liverpool FC vandt deres første engelske mesterskab i 1901. Indtil 1964 havde de vundet det engelske mesterskab yderligere fire gange. Udover det, så er de aldrig blevet placeret dårligere end en 8. plads i ligaen siden dengang. Det blev til deres første FA Cup-sejr det efterfølgende år.

I 1989 skete der noget tragisk for det engelske storhold. Hillsborough-tragedien fandt sted, hvor 96 Liverpool-tilhængere omkom, da man lukkede for mange tilskuere ind i forbindelse med en FA Cup-finale. Efter den episode har Liverpool overført et mindeværk for de omkomne.

I 1990 vandt holdet deres seneste mesterskab i ligaen. Det betyder, at Liverpool de seneste 21 år ikke har vundet det engelske mesterskab, som de tørster så meget efter. Alligevel er de den klub med flest mesterskaber efter Manchester United.

Deres første Champions League-trofæ fik de i 2004 mod AC Milan, da de bagud 0-3 kom tilbage og vandt på straffespark. To år senere mødte de endnu engang italienerne i den europæiske finale, hvor de dog tabte.

De seneste Liverpool-nyheder:

ANNONCE