Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel er en dansk målmand, der står for OGC Nice og det danske A-landshold. Læs Schmeichels biografi, fakta og transfer-historik her.

Kasper Schmeichel biografi

Foto: Shutterstock

Fakta

Fulde navn: Kasper Peter Schmeichel
Position: Målmand
Klub: OGC Nice
Højde: 189 cm
Vægt: 89 kilo
Nationalitet: Danmark
Fødselsdag: 5. november 1986
Sociale medier: Instagram | Facebook

Biografi om Kasper Schmeichel

Kasper Peter Schmeichel blev født den 5. november 1986 i København. Han er søn af den tidligere landsholdsmålmand, Peter Schmeichel.

Før seniorkarrieren tog fart, var han et enkelt år i Portugal, hvor han spillede for Estoril Praia fra 2000 til 2001, hvor han i sin anden og sidste sæson delte spilletiden mellem den anden keeper i klubben. Han var med til at vinde mesterskabet med holdet, da han med egne ord spillede sit livs kamp, hvor de vandt 4-0.

Schmeichel har fortalt i et interview med Euroman, at det først var da familien flyttede til Portugal, at han startede med at opfatte sig selv som målmand. Tidligere havde han spillet for sjov i skolen, hvor han foruden målmand også spillede fløj og angriber.

Da hans far Peter Schmeichel skiftede til Aston Villa fra Sporting Lissabon, valgte ham og hans lillesøster at flytte til Danmark med deres mor. På dette tidspunkt var han 14 år, og han havde ikke boet i Danmark siden han var fire år gammel.

Han endte med at starte på idrætsefterskolen i Oure, hvor han mødte en træner og et miljø, der motiverede ham til at arbejde endnu mere med målmandsspillet. Han fik et tæt forhold til sin træner på efterskolen, der hed Bo Pedersen, som lærte ham at blive bedre som målmand og også med fødderne samt mange af de mentale aspekter.

Efter Oure trænede han med Brøndby IF’s ynglingehold i sommeren 2012, og kort tid efter blev han inviteret på tre ugers prøvetræning i Manchester City, hvor hans far nu var keeper.

”Jeg var 15 år, og hold da kæft, jeg var presset. Vi sluttede af med skudtræning med Nicolas Anelka, Shaun Wright-Phillips og Kevin Keegan, og jeg blev fuldstændig rundbarberet, sablet ned, skudt i sænk. Men jeg fik en kontrakt, og på få år var jeg gået fra useriøs fløj på skoleholdet til at være en rigtig professionel fodboldmålmand,” har Schmeichel fortalt i et interview med Euroman.

Da Peter Schmeichel var stoppet i Manchester City, så blev David Seaman i stedet førstemålmand i klubben. På det tidspunkt var han omkring 40 år gammel, og Kasper beskriver ham som en fantastisk læremester for ham.

”Når jeg ikke trænede, brugte jeg timevis på YouTube. Det er min hemmelighed, mine hemmelige studier. Jeg studerede målmænd fra hele verden. Før træning, efter træning, mellem træningerne. Jeg søgte på alle de målmænd, jeg overhovedet kunne komme i tanker om, og så sad jeg og studerede dem … Og så jeg noget, jeg blev inspireret af – en gribeteknik, en måde at flytte fødderne på, en måde at kaste sig på, et spark, en stil, en måde at se ud på – prøvede jeg det af næste dag,” forklarer Kasper Schmeichel ligeledes i interviewet med Euroman.

Klubkarrieren

Schmeichels seniorkarriere startede dermed i England, hvor hans første seniorklub var Manchester City. I 2004 blev målmanden rykket op fra U18-mandskabet til klubbens reservehold, indtil han i 2006 kom på sit første lejeophold i en alder af 19 år. Det var den engelske klub Darlington, han skiftede til i en meget kort periode, før han igen vendte retur til City.

Schmeichel blev udlejet yderligere to gange til henholdsvis engelske Bury og skotske Falkirk, før han fik sin officielle debut for Manchester City. I sommeren 2007 tog danskeren det store skridt fra reserveholdet op på førsteholdet, men det skulle vise sig at blive en stakket frist.

I en alder af 21 år debuterede Kasper Schmeichel den 11. august 2007 for City i Premier League, da de lyseblå slog West Ham med 2-0 på udebane. Danskeren vogtede buret for Manchester City i de første syv kampe af 2007/08-sæsonen, før Joe Hart blev indkøbt som en direkte konkurrent.

Englænderen blev hurtigt gjort til klubbens førstemålmand, og Kasper Schmeichel blev sendt på endnu et lejeophold, denne gang til Cardiff City. Her endte han med at spille 14 kampe og holde fem clean sheets, og han var interesseret i at fortsætte i klubben.

Det kom han dog ikke til, for da Manchester City i juli 2008 solgte reservemålmand Andreas Isaksson, blev Schmeichel kaldt retur.

Her varmede han dog kun bænken i første halvdel af 2008/09-sæsonen, og med Citys indkøb af Shay Given i januar-transfervinduet blev vejen til spilletid meget lang for den unge dansker.

Det var på den baggrund, at Kasper Schmeichel i sommeren 2009 blev solgt til Notts County, efter han endte med blot 10 kampe for Manchester City. Her etablerede den efterhånden 23-årige keeper sig som førstemålmand, og det blev til 48 kampe og 25 clean sheets for klubben i 2009/10-sæsonen. Det blev dog også danskerens eneste sæson i Notts County, da han den følgende sommer tog til Leeds United, hvor han også spillede i en enkelt sæson.

Herfra blev danskeren købt af Leicester City, som på det tidspunkt spillede i The Championship, den næstbedste engelske række. Her blev Kasper Schmeichel relativt hurtigt én af stamspillerne på holdet, og i 2014 kunne han fejre mandskabets oprykning til Premier League.

Endnu større blev jublen dog, da Leicester helt sensationelt vandt det engelske mesterskab i 2015/16-sæsonen og skrev sig ind i historiebøgerne. Schmeichel spillede samtlige 38 kampe og lukkede blot 36 mål ind, og trods et markant mindre budget end de største klubber kunne The Foxes officielt kalde sig Premier League-mestre den 2. maj 2016.

Premier League-triumfen sikrede Kasper Schmeichel og resten af Leicester-holdet billetter til Champions League i 2016/17-sæsonen, hvor de efter en imponerende stime nåede til kvartfinalerne. Her mødte de dog deres overmænd i form af Atletico Madrid, der slog dem ud med et samlet resultat på 2-1.

I 2021 vandt Leicester den engelske FA Cup, da et eminent langskud fra Youri Tielemans sikrede Kasper Schmeichel og co. en 1-0-sejr over Chelsea.

Den nu 35-årige dansker er fortsat at finde i Leicester, hvor hans aktuelle kontrakt står til at udløbe i sommeren 2023.

Den 3. august 2022 valgte Leicester City at sælge Schmeichel til franske OGC Nice for en million euro. Danskeren skrev under på en kontrakt til sommeren 2025 med Nice.

Landsholdskarrieren

Kasper Schmeichel spillede en lang række ungdomslandskampe, før han opnåede sin debut på A-landsholdet. Han står således noteret for otte U19-landskampe, en U20-landskamp og 17 U21-landskampe for Danmark.

En skade til førstemålmand Thomas Sørensen betød, at Schmeichel blev udtaget til A-landsholdets EM-trup 2012. Han kom dog ikke i aktion ved slutrunden, hvor han var tredjevalget efter Stephan Andersen og Anders Lindegaard.

Som 26-årig fik målmanden sin debut for det danske landshold den 6. februar 2013, da Danmark led et meget skuffende 3-0-nederlag til Nordmakedonien. På det tidspunkt stod Morten Olsen i spidsen for landsholdet, og han blev afgørende for Schmeichels landsholdskarriere. Siden sin debut har han været fast mand på holdkortet, og han står i dag noteret for 78 landskampe, hvor han har holdt buret rent i de 39.

Schmeichel har ikke vundet et trofæ med det danske landshold, hvor det til gengæld er blevet til flere ganske fornuftige slutrunder. Ved VM i 2018 nåede Danmark til ottendedelsfinalerne, hvor man dog måtte se sig slået af de senere finalister fra Kroatien efter en tæt straffesparkskonkurrence.

Kasper Schmeichel rundede en skarp milepæl den 12. oktober 2019, hvor han stod sin A-landskamp nummer 50 i 1-0-sejren over Schweiz i EM-kvalifikationen.

Særligt ved den udskudte EM-slutrunde i 2021 fik det danske landshold med Schmeichel i målet ros. For første gang blev EM afholdt i Danmark som én af værtsbyerne, og det betød, at det danske landshold efter lodtrækning skulle spille deres tre indledende gruppespilskampe på egen hjemmebane i Parken.

Danmark nåede helt til semifinalerne, men endte med at måtte se England vinde med 2-1. I netop den kamp tog Schmeichel også et straffespark fra Harry Kane, som dog kunne opsnappe bolden og score på riposten.

Privatlivet

Kasper Schmeichel er søn af Peter og Bente Schmeichel og har lillesøsteren Cecilie Schmeichel. Kasper er gift med Stine Gyldenbrand. De har sammen tre børn, en søn, der er født i 2010 og to døtre, som er født i 2012 og 2021. Familien bor til daglig i den franske by Nice.

Biografien er sidst opdateret: 14. marts 2022.

Videoer med Kasper Schmeichel

Video: Hvordan er Kasper Schmeichel på træningsbanen? | Kilde: DBU’s YouTube

Video: Kasper Schmeichels bedste redninger fra EM 2021 | Kilde: DBU’s YouTube

Video: Hvad siger Kasper Schmeichel under en kamp? | Kilde: DBU’s YouTube

Transfer-historik

1. juli 2011: Leeds United til Leicester City (1,68 mio. euro)
1. juli 2010: Notts County til Leeds United (fri transfer)
14. august 2009: Manchester City til Notts County (1,75 mio. euro)
31. maj 2008: Coventry til Manchester City (lejeaftale slut)
13. marts 2008: Manchester City til Coventry (lejeaftale)
2. januar 2008: Cardiff til Manchester City (lejeaftale slut)
25. oktober 2007: Manchester City til Cardiff (lejeaftale)

Markedsværdi

29. juli 2007 (20 år, Manchester City): 500.000 euro
7. februar 2012 (25 år, Leicester City): 2 mio. euro
9. februar 2016 (29 år, Leicester City): 5 mio. euro
28. juni 2017 (30 år, Leicester City): 10 mio. euro
16. juli 2018 (31 år, Leicester City): 12 mio. euro
10. december 2019 (33 år, Leicester City): 12 mio. euro
23. december 2021 (35 år, Leicester City): 4 mio. euro

(Kilde: Transfermarkt.de)

Nyheder om Kasper Schmeichel

ANNONCE