FC Midtjylland

FC Midtjylland

Foto: Shutterstock

Fakta:

Fulde navn: Football Club Midtjylland

Kælenavn/øgenavn: Ulvene

Grundlagt: 1999

Stadion: MCH Arena

Kapacitet: 11.809 tilskuere

Kort om FC Midtjyllands historie:

FC Midtjylland blev stiftet den 1. juli 1999 som en overbygning til klubberne Herning Fremad og Ikast FS, der på det tidspunkt begge spillede i 1. division.

Det var ønsket om en fast topplacering i Danmarks bedste fodboldrække, der fik de to rivaliserende klubber til at slå sig sammen.

Allerede i klubbens første sæson sikrede de sig oprykning til Superligaen, da man endte seks point foran B93.

FC Midtjylland spiller sine hjemmebanekampe på MCH Arena, der ligger i sydvest-Herning ved Herning Messecenter. Messecenter Herning A/S ejer MCH Arena, hvor FC Midtjylland lejer sig ind.

1. mesterskab i 2015

I 2015 sikrede FC Midtjylland sig klubbens første mesterskab. Det var under ledelse af Glen Riddersholm, som blev dømt Guld-Glen efter triumfen.

FCM snuppede guldet med 71 point på kontoen efter 33 spillerunder. FC København endte på andenpladsen med 67 point, mens Brøndby tog til takke med tredjepladsen med 55 point.

Det blev samtidig Ridderholms sidste sæson som cheftræner i FCM, da han valgte at forlade klubben, mens Jess Thorup blev ansat som ny mand i spidsen.

2. mesterskab i 2018

Der skulle dog gå tre år, før FC Midtjylland igen kunne kalde sig Superliga-mestre. Det skete under Jess Thorup, og efter at klubben havde endt på andenpladsen i det indledende spil med samme pointantal som Brøndby, nemlig 60, men en dårligere målscorere. Midtjyderne fik revanche i mesterskabsslutspillet, hvor de trak fra klubben fra Vestegnen.

Her sørgede FCM for et samlet pointantal på 85, hvilket var fire mere end Brøndby på andenpladsen. Således kunne klubben hæve Superliga-pokalen for anden gang i historien.

3. mesterskab i 2020

9. juli 2020 kunne FC Midtjylland med en 3-1-sejr over de nærmeste rivaler, FC København, lade sig kåre som mestre, på trods af, at der manglede fire spillerunder af mesterskabsslutspillet.

Det var cheftræner, Brian Priskes første Superliga-trofæ som cheftræner.

Seneste FC Midtjylland-nyheder

Kilde: FC Midtjylland fodboldnyheder

ANNONCE