Real Madrid

Real Madrid biografi, fakta

Foto: Shutterstock

Fakta:

Fulde navn: Real Madrid Club de Fútbol
Kælenavn/øgenavn: Los Blancos (De hvide), Los Merengues (Marengs)
Grundlagt: 1902
Stadion: Santiago Bernabeu
Kapacitet: 85.454

Kort om Real Madrids historie:

Real Madrid blev grundlagt tilbage i 1902, hvor grundlæggerne bag klubben faktisk var to catalanske brødre. De første år stod den ene bror, Juan Padrós, i spidsen for klubben som præsident og han blev derefter fulgt op af sin bror, Carlos Padrós.

Blot tre år efter opstarten vandt klubben deres første trofæ, da de besejrede Athletic Bilbao i en national finale.

I starten hed klubben kun Madrid Football Club, men man satte Real på i 1920, da den daværende konge, Alfonso den ottende gav klubben dette tilnavn for at vise, at klubben var kongelig. Klubben fik samtidig også en krone på sit logo.

I 1929 blev den spanske liga så skabt. I opstarten var der kun ti hold repræsenteret og Real Madrid endte på en andenplads. De vandt deres første mesterskab, da de i 1931-1931-sæsonen vandt ligaen. Det samme gjorde de det efterfølgende år.

De nåede dog ikke at vinde mesterskabet inden det spanske borgerkrig brød ud i mellem 1936 og 1938. Efter denne borgerkrig gik der næsten 15 år, da de i 1953 begyndte at vinde det spanske mesterskab atter igen.

De efterfølgende år vandt de igen mesterskabet en helt vild masse gange. I 1960’erne vandt de mesterskabet hele otte gange og overlod de resterende to til Atletico Madrid.

De næste mange år vandt de mesterskabet på skift sammen med FC Barcelona og Athletic Bilbao. De har siden grundlæggelsen vundet mesterskabet hele 34 gange, hvilket gør dem til den spanske klub med flest mesterskaber.

Til gengæld har de måttet nøjes med 19 titler i Copa Del Rey og otte spanske Super Cup-trofæer. I europæisk sammenhæng er de rekordindehaver med hele 14 titler i Champions League. De har da også to UEFA Cup-titler og et enkelt i Super Cup-trofæ i pokalskabet.

Seneste Real Madrid-nyheder

Kilde: Real Madrid fodboldnyheder

ANNONCE