Valencia

ValenciaFakta:

Fulde navn: Valencia Club de Fútbol
Kælenavn/øgenavn: Los Che, Els Taronja (De orange), Valencianistas
Grundlagt: 1919
Stadion: Mestalla
Kapacitet: 55.000

Kort om Valencias historie:

Valencia blev grundlagt i 1919 og allerede i 1923 skiftede de over til deres nuværende stadion, Estadio Mestalla, som de altså har haft lige siden.

På trods af det, så skulle klubben vente frem til 1941, før man kunne sætte en pokal i skabet, da man besejrede RCD Espanyol i finalen. Det efterfølgende år vandt man så klubbens første mesterskab.

Man vandt således atter mesterskabet i 1943-1944 og i 1946-1947. Man mislykkedes dog med at gentage succes det efterfølgende årti.

Det skete på trods af, at man udvidede stadionet og hentede etablerede stjerner til klubben. Det blev dermed kun til en finalesejr i Copa del Rey et enkelt år.

I 1960’erne var det mest mindeværdige en europæisk finale-sejr over landsmændene fra FC Barcelona. I 1970 kom Alfredo Di Stéfano så til.

Den tidligere Real Madrid-spiller var tidligere blevet kåret som verdens bedste spiller og formåede at vinde mesterskabet med Valencia i hans første år.

Samlet set har Valencia vundet det spanske mesterskab seks gange, Copa del Rey syv gange og så har de vundet fem europæiske turneringer.

Samtidig var de to år i træk i finalen i Champions League, hvor de tabte til henholdsvis Real Madrid og Bayern München i 2000 og 2001.

I en liste over mest succesrige klubber nogensinde i den spanske liga er de blevet placeret på en tredjeplads lige efter Real Madrid og FC Barcelona.

De seneste artikler om Valencia kan ses herunder:

Valencia fodboldnyheder | Valencia fodboldtransfers

ANNONCE