FC København

FC København er Danmarks mest vindende fodboldklub. FCK blev stiftet i 1992, og holdet bliver også kaldt for Løverne. Læs mere om klubbens historie her.

FC København

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Fakta

Fulde navn: Football Club København

Kælenavn/øgenavn: Løverne, Byens hold

Grundlagt: 1992

Stadion: Parken

Kapacitet: 38.065 tilskuere

Kort om FC Københavns historie

FC København blev stiftet den 1. juli 1992 som en overbygning af KB og B1903. KB har i alt vundet Danmarksmesterskabet 15 gange samt Landspokalturneringen en enkelt gang, mens B1903 er blevet mestre syv gange og har vundet Landspokalturneringen to gange.

KB forsøgte to gange at indføre professionel fodbold i 1980’erne, men på grund af manglende økonomisk støtte, blev det ikke gennemført. Det medførte, at KB bevægede sig længere og længere væk fra topfodbolden.

B1903 derimod var en etableret topklub i Superligaen helt frem til 1992, men led under lavt fremmøde til kampene. Klubben havde dog økonomisk opbakning fra den lokale mæcen Alex Friedmann.

Men da Alex Friedmann ikke længere kunne garantere sin økonomiske støtte og fremtiden dermed var usikker, og KB samtidig ønskede et professionelt hold, blev en overbygning et tema.

Den 22. maj 2022 kunne FCK fejre klubbens 14. mesterskab i historien på hjemmebanen i Parken.

Profiler

FCK har haft mange profiler i truppen efterhånden. Her kan du læse om nogle nuværende og tidligere profiler i FCK’s trup:

Thomas Delaney
Rasmus Falk
Nicklas Bendtner
Nicolai Jørgensen 

De seneste nyheder om FC København kan ses herunder:

FC København fodboldnyheder | FC København fodboldtransfers

ANNONCE