Transfervinduet: Transferperioder – vinter og sommer

Transfervinduet: Transferperioder - vinter og sommer

Foto: Shutterstock

Transfervinduet er den periode, hvor fodboldklubber kan handle med spillere. Se samtlige transferperioder i Europas største ligaer her.

FIFA har opstillet to perioder på året, hvor transfervinduet har åbent. Herunder har vi samlet en oversigt med transferdeadlines, så du hurtigt kan få et overblik.

Sommer-transfervindue 2023:

DanmarkLukker: 1. september kl. 23.59
EnglandLukker: 1. september kl. 23.59
FrankrigLukker: 1. september kl. 23.00
ItalienLukker: 1. september kl. 20.00
SpanienLukker: 1. september kl. 23.59
TysklandLukker: 1. september kl. 18.00

Januar-transfervindue 2023:

Danmark – Lukker: 31. januar kl. 23.59
England – Lukker: 31. januar kl. 22.59
Frankrig – Lukker: 31. januar kl. 23.59
Italien – Lukker: 31. januar kl. 20.00
Spanien – Lukker: 31. januar kl. 23.59
Tyskland – Lukker: 31. januar kl. 18.00

Kort information om transfervinduet:

FIFA har opstillet to perioder på året, hvor transfervinduet har åbent.

Disse perioder kaldes også for transferperioder. De er kendetegnet ved at foregå om vinteren og om sommeren i de største, europæiske ligaer.

Systemet er vedtaget for at sikre, at klubberne ikke får tilgange og afgange af spillere hele tiden, eftersom dette ville skabe et kæmpe kaos og stor ubalance på mange hold – især de mindre hold, der ikke har en så stor økonomi.

Transferperioder i Europa:

Der findes et kort transfervindue, der foregår om vinteren, der maksimalt varer i en måned, mens sommertransfervinduet er noget længere maksimalt må strække sig over 12 uger, før det når den såkaldte deadline.

Om transfervinduet:

Klubberne kan faktisk købe og sælge spillere hele året, men det er kun i transfervinduerne, at spillerne reelt set kan skifte klub (og blive registreret i de officielle systemer).

Med mindre at spillerne er kontraktløse, så kan de skifte hele året. Det har vi blandt andet set med Nicklas Bendtner, der skiftede transferfrit til tyske Wolfsburg. Læs mere om dette længere nede på siden.

Transfervinduerne er derfor oftest der, hvor klubberne for alvor realiserer deres handler. Det skal også ses i lyset af, at man er mere villig til at sælge ud af sine profiler, når man selv som klub har mulighed for at forstærke sig i samme periode.

Om spillere på frie transfers:

Når der skiftes transferfrit, så skal klubben naturligvis ikke betale en overgangssum til en anden klub, men så skal de oftest i stedet betale det, der hedder en “sign on fee” (tiltrædelsesbonus).

Det er et beløb, som spilleren får for at skrive kontrakt med klubben, fordi klubben er sluppet for at betale en højst sandsynligt potentiel højere overgangssum.

Seneste nyt om bekræftede transfers:

Seneste nyt om fodboldrygter:

    No feed items found.

ANNONCE