Manchester United

Manchester United

Foto: Shutterstock

Fakta:

Fulde navn: Manchester United Football Club
Kælenavn/øgenavn: The Red Devils
Grundlagt: 1878
Stadion: Old Trafford
Kapacitet: 75.957

Manchester Uniteds historie:

Manchester United blev grundlagt i 1878 og hed dengang Newton Heath LYR FC. I 1902 skiftede de imidlertid navn til Manchester United og flyttede til Old Trafford i 1910.

I 1968 vandt Manchester United som det første engelske hold, Champions League, der dengang blev kaldt European Cup, efter en 4-1-sejr over Benfica.

I 1986 kom Sir Alex Ferguson til klubben som cheftræner. I 1990 var klubben så tilbage i europæisk fodbold, efter at have været bortvist, grundet en stadionulykke.

Endelig i 1999 oplevede Manchester United så deres hidtil mest succesfulde år i klubbens historie.

De vandt først Premier League og FA Cuppen. I Champions League-finalen mod Bayern München var de bagud, men på to mål af Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær, vandt klubben The Treble.

Manchester United er med sine mange titler den mest succesfulde klub i engelsk fodbold.


Manchester United er en fodboldklub beliggende i Manchester, England. Klubben blev grundlagt i 1878 som Newton Heath LYR Football Club af vogn- og vognafdelingen fra Lancashire and Yorkshire Railway depotet i Newton Heath. Holdet ændrede sit navn til Manchester United i 1902 og flyttede til Old Trafford i 1910.

Manchester United har vundet flere trofæer end nogen anden klub i engelsk fodbold, med en rekord på 20 ligatitler, 12 FA Cups, 5 League Cups og 21 FA Community Shields. Klubben har også vundet 3 UEFA Champions Leagues, 1 UEFA Europa League, 1 UEFA Cup Winners’ Cup, 1 UEFA Super Cup, 1 Intercontinental Cup og 1 FIFA Club World Cup.

Manchester United var den mest indtjenende i fodboldverdenen i sæsonen 2015-16 med en årlig omsætning på 689,7 millioner euro. I august 2012 foretog Manchester United en børsintroduktion på New York Stock Exchange. Klubben er ejet af Glazer-familien, som også ejer Tampa Bay Buccaneers i National Football League.

Manchester United Museum & Tour Centre på Old Trafford er et must for alle fans af klubben. Museet fortæller historien om Manchester United gennem interaktive udstillinger og udstillinger af historiske memorabilia. Besøgende kan også tage en rundvisning på Old Trafford, som omfatter et besøg i omklædningsrummet og bænken samt adgang til spillertunnelen og til banen. Manchester United er en af de mest populære fodboldklubber i verden med over 650 millioner tilhængere på verdensplan.

Klubben har en mangeårig rivalisering med Liverpool, og de to klubber er kendt som henholdsvis “Red Devils” og “Scousers”. Manchester United er også rivaler med Manchester City, og de to klubber er kendt som ” Manchester Derbyet”. Manchester United har en række rivaliseringer med andre klubber, herunder Arsenal, Chelsea, Leeds United og Manchester City.

De seneste artikler om Manchester United kan ses herunder:

Manchester United fodboldnyheder | Manchester United fodboldtransfers

ANNONCE