Biografi

Klubkarrieren

Mikkel Krogh Damsgaard startede karrieren i den østsjællandske by Jyllinge. Han spillede for klubben i otte år, før han blev opdaget af scouten Rene Klok, som egentlig skulle overvære en Jyllinge-kamp for at se på en anden spiller. I stedet faldt interessen på Damsgaard, og kort efter skiftede han til FC Nordsjælland som U/12-spiller.

Damsgaard har tidligere fortalt, at hans far var hans træner i Jyllinge, og at faren bestemt ikke skånede sin dreng for kritik og ekstra træning.

Mikkel Damsgaard fik debut for FC Nordsjællands førstehold den 27. september 2017, da han var 17 år gammel. Han spillede hele kampen mod Vejgaard Boldspilklub i DBU Pokalen, hvor han tilmed blev noteret for en assist.

Superliga-debuten fulgte den 26. november 2017 mod AC Horsens. Han blev indskiftet i det 80. minut, og FCN endte med at vinde kampen 6-0.

I juli måned 2018 kunne Mikkel Damsgaard underskrive en fireårig kontrakt med FC Nordsjælland, som han nåede at spille 84 kampe og score 13 mål for.

I februar 2020 kunne FCN annoncere, at man havde solgt Damsgaard til italienske Sampdoria, og at han ville skifte i sommeren 2020. Han underskrev en fireårig aftale, og transfersummen lød angiveligt på cirka 50 millioner kroner.

Damsgaard debuterede for Sampdoria mod Juventus den 20. september 2020, hvor han blev skiftet ind med 20 minutter tilbage af opgøret. Den 17. oktober blev han noteret for sit første Serie A-mål, da han scorede det sidste mål i 3-0-sejren over Lazio.

Den 10. august 2022 blev det en realitet, at Damsgaard skiftede til Premier League-danskerklubben Brentford på en femårig kontrakt.

Landsholdskarrieren

Mikkel Damsgaard spillede to kampe for Danmarks U18-landshold, seks kampe for U19-landsholdet samt otte kampe for U21-landsholdet, før han i efteråret 2020 blev udtaget til A-landsholdet.

Han fik sin A-landsholdsdebut mod Sverige den 11. november 2020, hvor en række spillere ikke kunne deltage, grundet restriktioner ved Covid-19.

Han scorede sit første mål for Danmarks A-landshold den 28. marts 2021 i VM-kvalifikationskampen mod Moldova. Her scorede Damsgaard både til 2-0 og 3-0 med syv minutters mellemrum i 8-0-sejren.

Den 21. juni 2021 scorede Damsgaard sit første mål ved en slutrunde for A-landsholdet. Han scorede til 1-0 mod Rusland, da Danmark besejrede russerne med 4-1 i Parken ved EM 2021. Det mål gjorde ham samtidig til Danmarks yngste målscorer ved en EM-slutrunde nogensinde, i en alder af 20 år og 353 dage.