Chelsea FC

Chelsea FC

Foto: Shutterstock

Fakta:

Fulde navn: Chelsea Football Club 

Kælenavn/øgenavn: The Blues

Grundlagt: 1905

Stadion: Stamford Bridge

Kapacitet: 41.841

Kort om Chelseas historie:

 Historien om Chelsea starter i 1905, hvor klubben blev grundlagt på et møde den 10. marts på The Rising Sun Pub, og valgt ind i 2. division i The Football League. Chelsea regnes i dag som en af de allerstørste klubber, men man måtte vente indtil 1955 før det første mesterskab blev hjemført.

I 2003 købte den russiske milliardær Roman Abramovich klubben, og han har ikke været tilbageholdende med sine mange penge i jagten på succes for London-klubben.

Chelseas hjemmebane har siden grundlæggelsen af klubben heddet Stamford Bridge. Stadionet åbnede officielt i 1877, og blev i første omgang tilbudt til en anden London-klub, Fulham, der dog afviste tilbuddet. Det førte til dannelsen af Chelsea, der på hjemmebane kan nyde støtte af op til 41.841 tilskuere.

I 2011/2012 sikrede klubben sit første Champions League-trofæ, da man besejrede Bayern München efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Det var under ledelse af manageren Roberto Di Matteo.

Ni år senere, nemlig i sæsonen 2020/2021, så kunne klubben endelig glæde sig over endnu et trofæ i den prestigefyldte turnering. Denne gang under manager Thomas Tuchel. I finalen mod ligarivalerne Manchester City, sikrede Chelsea en 1-0-sejr på mål af Kai Havertz.

De seneste nyheder om Chelsea:

ANNONCE