Bayern München

Fulde navn: Fußball-Club Bayern München e. V.
Kælenavn/øgenavn: Der FCB, Die Bayern, Stern des Südens (Sydens stjerne), Die Roten (De røde).
Grundlagt: 1900
Stadion: Allianz Arena
Kapacitet: 71.437

Kort om Bayern Münchens historie:

Elleve mænd fra München Gymnastikforening (MTV 1879) startede den 27. februar 1900 FC Bayern München, da de ikke måtte være med i DFB (Tysklands fodboldforbund).

I klubbens første leveår blev fodbolden spillet i lokale, regionale turneringer med blandet succes, og vi skal frem til 1932 for at finde det første nationale mesterskab.

Anden Verdenskrig satte en stopper for Bayern Münchens udvikling, da klubben skulle være amatører frem for semiprofessionelle som hidtil, plus en del jødiske ledere, trænere og spillere måtte flygte fra München.

Umiddelbart efter krigen kom Bayern med i Oberliga Süd (Tysklands første division, der var splittet i fem), men resultaterne var ikke som håbet. Hele tretten trænere kom og gik fra 1945-1963.

Derudover rykkede de blandt andet ned i en enkelt sæson i 1955, mens en konkurs ligeledes var faretruende tæt på. Klubbens første pokaltitel blev det dog også til i den periode.

I 1963 blev de fem Oberliga-turneringer slået sammen til Bundesligaen, som vi kender i dag, men Bayern München var ikke blandt de 16 klubber, der skulle spille med om det nationale mesterskab.

Det skyldtes simpelthen DFB’s politik om, at man helst kun skulle have et hold fra hver by, og da TSV 1860 München vandt Oberliga Süd i 1962, måtte Bayern vie deres plads.

De kom dog med i det fineste selskab blot to sæsoner senere, og i deres første Bundesliga-sæson blev de nummer tre, mens de samtidig vandt pokalturneringen for anden gang.

Herved kvalificerede Bayern sig til Europa Cuppen for Pokalvindere, som de vandt, og de genvandt ligeså den nationale pokalturnering.

Generelt var 60’erne en succesrig periode for München-klubben, og i 1969 med træner Branko Zebec i spidsen kom ikke bare klubbens første mesterskab, men tysk fodbolds første Double, da Bayern ligeså atter vandt pokalturneringen.

I de efterfølgende år vandt Bayern München yderligere tre mesterskaber, men vi skal frem til 1974 for at finde klubbens internationale gennembrud.

De trådte for alvor ind på den helt store scene ved at vinde Europa Cuppen for Mesterhold (UEFA Champions League) i 1974, 1975 samt 1776.

1980’erne og starten af 90’erne var en tid med finansielle problemer, trænerfyringer og manglende international succes for Bayern München. Nuvel, klubben vandt en del nationale titler, men supporterne var blevet forvent med mere succes end det.

Vi skal helt frem til 1998, hvor Dortmund-succestræneren Ottmar Hitzfeld overtager Bayern München, for at finde en smule fremgang for klubben.

I Hitzfeldts første sæson vinder Bayern mesterskabet og kommer i Champions League-finalen, som de taber 2-1 til Manchester United efter at have ført indtil ganske få minutter før tid.

De fik dog revanche allerede i 2001, hvor de vandt deres fjerde Champions League-titel over Valencia. Sidenhen er klubben blevet en kun større og større faktor i både tysk og europæisk fodbold.

Sidste år vandt klubben overlegent Champions League-trofæet efter blandt andet at have kørt Barcelona ud af turneringen i semifinalen. I 2014 sikrede Bayern München sig endvidere det tyske mesterskab hele syv runder før sæsonafslutningen.

De seneste artikler om Bayern München kan ses herunder:

Bayern München fodboldnyheder | Bayern München fodboldtransfers

ANNONCE