Analyse: 5 bud på Real Madrids Courtois-afløser

0
Thibaut Courtois

Foto: Shutterstock

Real Madrid er ifølge Fabrizio Romano i markedet efter en erstatning for langtidsskadede Thibaut Courtois. Her er fem bud på en mulig afløser.

Real Madrids førstemålmand Thibaut Courtois pådrog sig i dag en korsbåndsskade i venstre knæ under træningen.

Det betyder, at den belgiske landsholdskeeper forventes at skulle gennemgå en operation, og at han vil være ude i syv til otte måneder.

Real Madrid-ledelsen er ifølge Fabrizio Romano og ESPN derfor gået i markedet efter en erstatning for Courtois.

Her er vores fem bud på en mulig afløser for den belgiske keeper.

1. David Raya

Brentfords førstemålmand, spanske David Raya, ligner et godt bud på en kommende Real Madrid-spiller. 27-årige Raya er vurderet til 30 millioner euro, ifølge Transfermarkt.

Han har hidtil stået 161 kampe for Brentford. Her har han lukket 162 mål ind, men han er også noteret for 54 clean sheets for London-klubben.

Hans kontrakt med Brentford gælder til sommeren 2024, så det er sidste udkald, hvis de skal have det maksimale transferbeløb for ham.

Vurdering: Raya ville være et rigtig godt bud. Han er blevet kædet sammen med et skifte til både Arsenal FC og Bayern München, men hvis Real Madrid melder sig på banen og kan tilbyde ham fuld spilletid i hele den nye sæson, så siger han sandsynligvis ja til den mulighed.

2. Unai Simón

Athletic Clubs førstemålmand og Spaniens førstemålmand, 26-årige Unai Simón, har et indgående kendskab til La Liga, og derfor vil han hurtigt kunne tilpasse sig til Real Madrid.

Ifølge Transfermarkt er han vurderet til 25 millioner euro. Han har hidtil stået 159 kampe for Athletic med 48 clean sheets til følge. Han har dog lukket 169 mål ind i disse kampe.

Vurdering: Han er også et oplagt valg. Han kender mange af Real Madrid-spillerne fra det spanske landshold og kender ligaen indgående som nævnt. Derudover kender Real-ledelsen hans kvaliteter.

3. Diogo Costa

FC Portos og Portugals førstemålmand, 23-årige Diogo Costa, er lige nu vurderet til at være verdens dyreste målmand, ifølge Transfermarkt.

Målmanden har spillet i FC Porto gennem hele sin karriere, og han har en frikøbsklausul på 75 millioner euro.

Han står noteret for 110 kampe med 47 clean sheets til følge hidtil. Han har desuden kun lukket 93 mål ind i disse kampe.

Vurdering: Det virker ikke specielt sandsynligt, at Real Madrid vil sprænge banken for en keeper, der sandsynligvis kun skal passe buret på fuld tid i en enkelt sæson.

4. David de Gea

Den 32-årige spanier var tæt på at skifte til Real Madrid for omkring ti år siden, da byttehandlen mellem Manchester United og Real Madrid gik i vasken, grundet problemer med en fax-maskine. De Gea er nu uden job, og derfor vil han kunne hentes hurtigt og billigt.

Den tidligere faste mand på Spaniens A-landshold kender ligaen indgående fra sin tid i Atletico Madrid. Han endte med at stå 545 kampe for Manchester United med 190 clean sheets til følge. I disse 545 kampe fik han lukket 590 scoringer ind.

Vurdering: Han er rutineret, kan skifte allerede i dag og han er gratis. Der kommer selvfølgelig en sign on-fee, men den må vurderes at være utroligt lav i forhold til de transfersummer, der skal på bordet for at købe de førnævnte målmænd på listen.

5. Kasper Schmeichel

Med sine 36 år er Danmarks førstevalg i målet, Kasper Schmeichel, den ældste og mest rutinerede målmand på listen.

Schmeichel forventes, at forlade Nice denne sommer, og han forventes, at kunne købes for omkring to millioner euro, ifølge Transfermarkt.

Kasper Schmeichel står noteret for 46 kampe, 13 clean sheets og 47 mål indkasseret i Nice-trøjen.

For Leicester City stod han 479 kampe, havde 147 clean sheets og blev passeret 586 gange.

Vurdering: Ligesom David de Gea er han en yderst rutineret målmand. Han er samtidig forholdsvis billig. Han er fortsat sulten efter at præstere på højeste niveau, og Real Madrid er højst sandsynligt ikke en klub, som landsholdskeeperen ville afvise, hvis de lagde en billet ind.

Officielt: Spansk kantspiller forlader Viborg FF
Medier: Courtois langtidsskadet - Real jagter afløser

SKRIV EN KOMMENTAR

ANNONCE