Officielt: Wolfsburg har købt PC

0
Peter Christiansen

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Den tyske klub Wolfsburg har købt FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen fri af sin kontrakt. Han skifter den 1. juli 2024.

Nu er det officielt, at FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen skifter til den tyske klub Wolfsburg.

Tyskerne har købt “PC” fri af kontrakten med FCK.

“F.C. København P/S har i dag indgået aftale med VfL Wolfsburg om, at sportsdirektør Peter Christiansen tiltræder som sportsdirektør i VfL Wolfsburg med virkning fra den 1. juli 2024 og samtidig hermed fratræder sin stilling i F.C. København P/S,” står der i en pressemeddelelse.

Peter Christiansen vil fortsat stå til rådighed i sommerens transfervindue for FCK, selvom han forlader klubben den 1. juli, oplyser klubben.

Ifølge Bold.dk’s oplysninger, så har Wolfsburg betalt 1,8 millioner euro, svarende til 13,5 millioner kroner for danskeren.

49-årige Christiansen tiltrådte i foråret 2021, og han har været sportsdirektør, mens holdet har vundet to mesterskaber og sikret sig Champions League-gruppespil to gange.

PC: Svær beslutning at forlade FCK

“Jeg har haft tre fantastiske år her, hvor jeg sammen med utroligt dygtige kolleger har sat en ny strategisk retning for klubben,” siger Peter Christiansen til FCK’s hjemmeside og fortsætter:

“Vi har en gennemarbejdet strategi, der trods spekulationer om det modsatte, altid har været understøttet med de nødvendige ressourcer fra bestyrelse og ejerkreds, og sammen har vi flyttet klubben til et nyt sted.”

“Jeg ved, at strukturerne i den sportslige model i dag er stærke, sunde og gennemarbejdede, og de hviler langt fra kun på én person, men derimod på en stærk stab.”

“Det er en svær beslutning at rejse videre, fordi projektet i København er så givende og interessant, ligesom jeg nyder det samarbejde, der er på tværs af klubben.”

“F.C. København betyder utroligt meget for mig, og derfor kan man også regne med, at jeg vil gøre alt for at afrunde mine opgaver i klubben og sende FCK godt videre. Det er afgørende for mig at gøre det bedst muligt for den næste, der overtager.”

“Jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for alle de store oplevelser, vi har haft sammen og den opbakning, der har været hele vejen igennem.”

I Wolfsburg får han titlen ‘Geschäftsführer’ (forretningsfører, red.), hvilket svarer til at han bliver fodbolddirektør i klubben.

Peter Christiansen har desuden en fortid som sportsdirektør i både Randers FC og AGF.

Officielt: Lyngby rekordsælger Gudjohnsen
Medie: Arteta vil hente gammel kending retur

SKRIV EN KOMMENTAR

ANNONCE