Top-10: Sommertransfers 10/11 – England

0

Top-10: Sommertransfers 10/11 - EnglandManchester City var aldeles aktive på transfermarkedet denne sommer, hvor spillere som David Silva, Yaya Touré og Mario Balotelli blev hentet. Sommeren bød dog også på flere andre interessante transfers i Englands bedste række. Fodbold-transfers.dk har udarbejdet en top-10 over de største sommertransfers i England.

1. Rafael van der Vaart, fra Real Madrid til Tottenham

På transfervinduets sidste åbningsdag lykkedes det Tottenham at sikre sig Rafael van der Vaarts underskift. Den 27-årige hollandske midtbanespiller forlader dermed Real Madrid, hvor konkurrencen om pladserne i startopstillingen er stor. Van der Vaart blev aldrig den store succes i Spanien, men får nu chancen for at bevise sit værd i Premier League, hvor han kan blive et vigtigt kort for Tottenham, i deres bestræbelser på at blande sig i topstriden. Ifølge Spurs-manager Harry Redknapp blev prisen op hollænderen pludselig sænket, da et skifte til Bayern München blev aflyst. Tottenham skal således have fået Rafael van der Vaart for 70 millioner kroner. 

2. Marouane Chamakh, fra Bordeaux til Arsenal

Dette var en af de mindst overraskende transfers denne sommer. Det har igennem længere tid ligget i kortene, at Marouane Chamakh skulle skifte til Arsenal. Den 26-årige angriber blev også sidste sommer sat i forbindelse med et skifte til Premier League. Dette blev dog aldrig til noget, da Bordeaux ikke ønskede at sælge angriberen. Denne sommer kunne den franske klub dog ikke forhindre Chamakh i at skifte til Arsenal, da han havde kontraktudløb og dermed kunne skifte på en fri transfer. Angriberen har spillet i Bordeaux i otte sæsoner, hvor det blev til 293 kampe og 79 scoringer.

3. Yaya Touré, fra FC Barcelona til Manchester City

Manchester City har været meget aktive på transfermarkedet, og har blandt flere store navne hentet midtbanespilleren Yaya Touré, der dermed nu spiller sammen med sin bror, Kolo Touré. Der var ikke meget spilletid til Touré i FC Barcelona i sidste sæson, og meget tydede dermed også på, at midtbanespilleren ville forlade den spanske klub. Yaya Touré blev sat i forbindelse med flere engelske storklubber, blandt andet Chelsea, men det blev altså Manchester City, der løb med Touré. I City skal Touré sammen med de øvrige nyindkøb hjælpe klubben med at blande sig der, hvor det er rigtig sjovt i Premier League.

4. David Silva, fra Valencia til Manchester City

Flere store klubber blev meldt interesserede i David Silva, men det var Manchester City, der endte med at få kontrakt med spanieren, der nåede helt til tops med Spanien til VM. Blandt de øvrige bejlere til Silva skulle angiveligt have været Chelsea og FC Barcelona, men som flere andre store profiler, endte spanieren i Manchester City, der har oprustet kraftigt for at kunne være med helt fremme. Efter flere år i spansk fodbold, skal Silva forsøge, om han kan fortsætte takterne i den noget fysisk hårdere liga, Premier League.  

5. Joe Cole, fra Chelsea til Liverpool

Efter at have spillet i Chelsea siden 2003, forlod Joe Cole London-klubben efter sidste sæson, da han ikke kunne blive enig med klubben om en forlængelse af kontrakten. Den offensive midtbanespiller kunne dermed frit skifte til en anden klub, og det blev konkurrenterne fra Liverpool, der sikrede sig Joe Cole. Cole har de senere år døjet en del med skader, hvilket også var tilfældet i sidste sæson. Han har dog ved flere lejligheder bevist, at hvis han kan holde sig fri for skader, er han er dygtig spiller.

6. Aleksandr Hleb, fra FC Barcelona til Birmingham (Lejeaftale)

Aleksandr Hleb har flere store klubber på CV’et, men skifter nu til en noget mindre klub. Premier League-klubben Birmingham har nemlig sikret sig Hleb på en lejeaftale fra FC Barcelona, hvor det ikke er lykkes for den offensive midtbanespiller at slå igennem. Premier League er ikke helt nyt for Aleksandr Hleb, der fra 2005 til 2008 spillede i Arsenal, hvor han opnåede 89 kampe for The Gunners. Nu får han chancen for at bevise sit værd, når han skal hjælpe Birmingham med at opnå et godt resultat i Premier League, hvor de som oprykkere i sidste sæson endte på en niendeplads.

7. Ramires, fra Benfica til Chelsea

Chelsea har denne sommer sagt farvel til tyske Michael Ballack, og klubben har dermed manglet en brik på den centrale midtbane, hvor Ballack huserede. Erstatningen for tyskeren fandt man i portugisiske Benfica, hvor brasilianske Ramires er hentet for omkring 160 millioner kroner. Der skulle en del forhandling mellem Chelsea og Benfica til, før en aftale var på plads, og Ramires kunne rykke til England. Ramires skal nu bevise, at han kan begå sig i Premier League, der fysisk er hårdere end den portugisiske liga.

8. Mario Balotelli, fra Inter til Manchester City

Det 20-årige problembarn Mario Balotelli, også kaldet Super Mario, har denne sommer skiftet Italien og Inter ud med England og Manchester City. Trods sine blot 20 år har Mario Balotelli allerede skabt en del overskrifter, blandt andet på grund af disciplinære problemer. Nu er den unge angriber klar til at prøve kræfter med Premier League, og det bliver iført en Manchester City-trøje. Andre store klubber har ellers også vist interesse for Balotelli, men han valgte altså at skrive under på en kontrakt med City.

9. Raul Meireles, fra FC Porto til Liverpool

Liverpools midtbane-profil Javier Mascherano er skiftet til FC Barcelona, og det har betydet, at klubben har måttet søge efter en erstatning for den stærke midtbanespiller. Ind er kommet danske Christian Poulsen, og senest blev FC Portos Raul Meireles præsenteret. Den portugisiske midtbaneslider er kendt for at gå til den, når han er i kamp, og det bliver vigtigt for Liverpool, efter man har mistet Mascherano. 27-årige Meireles skal sammen med Liverpool forsøge at opnå et bedre resultat i Premier League, efter det i sidste sæson blev til en skuffende syvendeplads.

10. Stephen Ireland, fra Manchester City til Aston Villa

Stephen Ireland blev til overs i Manchester City, der har oprustet kraftigt denne sommer. Blandt andet hentede man James Milner i Aston Villa, og som en del af denne aftale skiftede Stephen Ireland til Aston Villa. 24-årige Ireland har spillet hele sin professionelle karriere i Manchester City, og opnåede mere end 100 kampe i City-trøjen. Men nu er han altså fortid i klubben, og skal nu i stedet hjælpe liga-konkurrenterne Aston Villa.

Fem boblere til listen:

1. Javier Hernandez, fra Chivas Guadalajara til Manchester United

Den 22-årige mexicaner skiftede til den engelske storklub, Manchester United. Chicharito, som han kaldes i hjemlandet, skrev kontrakt med United allerede i april, og altså inden VM-slutrunden, hvor han gjorde det godt for Mexico. 

2. James Milner, fra Aston Villa til Manchester City

Aston Villa-profilen James Milner byttede plads med Stephen Ireland, da den 24-årige midtbanespiller skiftede til storsatsende Manchester City, mens Ireland tog til Villa.

3. Hatem Ben Arfa, fra Marseille til Newcastle (Lejeaftale)

23-årige Hatem Ben Arfa, der kom til Marseille fra Lyon i 2008, skifter til Premier League-oprykkerne Newcastle på en lejeaftale. Franskmanden ønsker ikke længere at spille i Marseille, og har mulighed for at gøre skiftet permanent, da aftalen indeholder en købsoption.

4. Asamoah Gyan, fra Rennes til Sunderland

Sunderland sagde farvel til angriberen Kenwyne Jones, og fandt erstatningen i franske Rennes, hvor man har hentet angriberen Asamoah Gyan, der scorede tre mål under VM-slutrunden i år.

5. Kenwyne Jones, fra Sunderland til Stoke

Som nævnt smuttede angriberen Kenwyne Jones til Sunderlands ligakonkurrenter Stoke, der betalte 75 millioner kroner for angriberen. Jones fik også et tilbud fra Liverpool, men takkede nej, og skiftede i stedet til Stoke.

Relateret artikel: Sommertransfers 10/11: England

Sommertransfers 10/11: Spanien
Sommertransfers 10/11: England

SKRIV EN KOMMENTAR

ANNONCE