Aakjærs blog: Mulige transfers i sommeren 2022

0
Aakjærs blog: Mulige transfers i sommeren 2022

Foto: Shutterstock

Fodbold-transfers.dk’s blogger, Torben Aakjær, forudser ni mulige sommer-transfers, som han forventer sker i 2022. Læs hele analysen her.

Sommerens transfervindue er altid noget en hel fodboldverden venter på. Nogen i spænding, andre i ængstelse, de sidste typisk klubber, der har noget interessant i truppen, som de nødigt sælger. Uanset hvad så er det altid fascinerende at følge markedet, og denne sommers vindue bliver næppe mindre spændende end de forrige.

Herunder vil jeg gennemgå ni potentielle handler, og nok dem jeg personligt mener er mest interessante at holde øje med. Efter en kort beskrivelse af hver spiller, kommer jeg med en chancefordeling, som 100 % er min subjektive vurdering. Alle angivne markedspriser er jfr. Transfermarkt.de. Rækkefølgen af spillerne er tilfældig.

1. Kylian Mbappe (23 år) – Frankrig og PSG

Kontrakt til: 30.06.22
Markedsværdi: 160 millioner euro

Med en så voldsom markedsværdi, kan man konstatere at den unge verdensmester, bliver den spiller i verden nogensinde, som har højst værdi, men som kvit og frit kan indgå en kontrakt med en anden klub. At det er kommet så vidt, siden PSG formedelst 145 millioner Euro tilbage i sommeren 2018, hentede den daværende teenager i AS Monaco, er faktisk absurd.

Aktuelt er han ikke knapt nok blandt verdens 10 højest lønnede fodboldspillere, men det ændrer sig som ved et trylleslag, når han til sommer skifter klub. Ja naturligvis også hvis han, stik mod al logik, og stik mod alles forventninger, forlænger med PSG.

Den efterhånden 23-årige franskmand hungrer efter succes, herunder ikke mindst at vinde Champions League og modtage Ballon dÒr trofæet, og omkring sidstnævnte, så er han bestemt også en af de fremtidige muligheder, en hel verden venter på skal afløse ”Tordenskjolds soldater” i skikkelse af Messi og Ronaldo. Det trofæ vinder han næppe i sin nuværende klub, og man kan næsten ikke forestille sig, at han ikke trækker i en anden klubtrøje når næste sæson går i gang.

Chancefordeling for klub efter sommer:

Real Madrid: 95 %
PSG: 5 %

2. Jude Bellingham (18 år) – England og Borussia Dortmund

Kontrakt til: 30.06.25
Markedsværdi: 75 millioner euro

Den unge midtbanespiller er jaget vildt, og selvom han stadig er meget ung, og aktuelt kun midtvejs i sin anden sæson i Dortmund, er det bestemt ikke utænkeligt at han allerede til sommer, skifter videre. Hans niveau er steget i takt med forventningerne, og mange kan allerede nu se ham gå direkte ind på selv de største klubbers bedste mandskab.

Om det vil være en klog beslutning at skifte allerede nu, er så en helt anden ting, for i Dortmund og i Bundesligaen, spiller han trods alt på et godt niveau, måske ikke så stærkt som i Premier League, men dog bestemt acceptabelt, og han ser ud til at være en fast bestanddel af det engelske landshold, hvor han står noteret for 10 kampe.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Dortmund: 60 %
Liverpool: 20 %
Manchester United: 10 %
Bayern München: 10 %

3. Erling Haaland (21 år) – Norge og Borussia Dortmund

Kontrakt til: 30.06.24
Markedsværdi: 150 millioner euro (klausul på 81 millioner euro fra sommer)

Akkurat som omkring Bellingham, synes man lige at denne bomber er kommet til Dortmund, og hvor jeg rent faktisk tror at Bellingham snupper endnu en sæson hos de ”Schwarzgelben”, så har jeg godt nok svært ved at forestille mig den ekstremt opportunistiske nordmand, fortsætte i Bundesligaen, eller i hvert fald hos sin nuværende klub.

Allerede her når de europæiske turneringer går i gang, skal han undvære Champions League, i det Dortmund ikke længere er med her, og han skal med Norge heller ikke til VM. Der er således ingen tvivl om at han, hans (grådige) agent og hans ambitiøse far, hurtigst muligt ønsker ham til en klub, der både er med hvor det sker, og som ikke mindst er i stand til at betale den fyrstelige løn, som der kræves.

Ikke mange klubber på verdensplan kan opfylde hele ”pakken”, og bl.a. har en markant bejler som Real Madrid, foreløbig udmeldt at de hellere end gerne vil betale hvad han koster, og gerne giver ham den ønskede løn, men de vil under ingen omstændigheder betale de 35-45 millioner Euro oveni, som Raiola (og farmand) ønsker til deling mellem sig.

Aktuelt lønnes Haaland med i omegnen af 150.000 euro pr. uge, men lønkravet ift. en ny arbejdsgiver, bliver i omegnen af 8-900.000 Euro pr. uge, og i de luftlag, er det uhyre få klubber der kan (og vil) være med. Kigger vi udover den totale fodboldverden her og nu, så er det kun en lille håndfuld spillere, der aflønnes på det niveau eller højere, og det er navne som bla. Neymar, Ronaldo og Messi. I næste lag, hvor ugelønnen er mellem 4-600.000 Euro, finder vi spillere som Bale, Eden Hazard, Bale, Griezmann og Mbappe, mens en fyr som Lewandowski, må ”nøjes” med 375.000, hvilket han vel dårligt kan leve af!

Jeg vurderer klart at Real Madrid er storfavorit i kapløbet om nordmanden, også på trods af tvisten ift. Raiola og farmand Alf. I Real Madrid vil man teoretisk kunne stille et voldsomt 3-mands angreb med Mbappe og Junior på kanterne, og Haaland i midten. I Benzema har man endvidere en brugbar ældre, men stadig målfarlig herre. Det minder til forveksling om en ny generation ”Galatico”.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Real Madrid: 40 %
Manchester City: 20 %
Chelsea: 15 %
FC Barcelona: 10 %
Manchester United: 5 %
Bayern München: 5 %
PSG: 2 %
Liverpool: 1 %
Juventus: 1 %
Dortmund: 1 %

4. Declan Rice (22 år) – England og West Ham United

Kontrakt til: 30.06.24
Markedsværdi: 75 millioner euro

Det har længe været en offentlig hemmelighed at skiftende trænere i Manchester United, nærmest savler hver gang navnet Rice udtales, og hovedpersonen selv har aldrig gjort noget for afkræfte disse ønsker, men omvendt siger han heller ikke noget om at han vil væk fra West Ham.

Det går jo meget godt på de kanter, hvor Moyes er i gang med at lave ”Everton version 2”, tilmed i en forbedret udgave, og Rice er sideløbende fast mand for landsholdet. Naturligvis er dette ikke nødvendigvis nok i længden, for som alle andre potentielle topspillere, har også Rice ambitioner om mesterskaber og Champions League, og med al respekt for West Ham, er det nok ikke i den klub at den slags opfyldes.

Han er som bekendt vokset op i Chelsea, hvorfor det kunne være nærliggende at rykke retur dertil, hvilket betyder at han samtidig kan blive boende i London. Spørgsmålet er dog om den nuværende træner Tuchel, er lige så interesseret i Rice, som forgængeren Lampard f.eks. var det. Klubben som helhed, kan dog tænkes at overtrumfe deres træners ønsker, men det kan selvsagt skabe en del forviklinger, og kigger man på Chelseas mandskab, er man også ganske fint besat på de defensive midtbanepladser, hvor både Kante, Kovacic og Jorginho kæmper om spilletid. Det er nok mere i forsvaret, der skal forstærkes, og således vurderer jeg ikke Chelsea som den absolutte favorit til at købe Rice.

Omvendt hvis man kigger på Manchester United, så må man i den grad sige at der mangler kvalitet på den defensive midtbane, hvor middelmådige folk som Fred, Matic og McTominay, simpelthen får for meget spilletid, såfremt ambitionerne skal holde. Selvom der skal et betydeligt beløb på bordet for Rice, er det som bekendt sjældent det der afholder United fra at slå til, spørgsmålet er så om Rice ønsker at spille under Rangnick, samt i en klub med så meget ballade som der har været de senere år, eller om han vælger at tage yderligere et år i sikre rammer, og med sin unge alder, stadig udvikle sig med masser af spilletid i verdens stærkeste liga.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Manchester United: 50 %
West Ham United: 30 %
Chelsea: 20 %

5. Jules Koundé (23 år) – Frankrig og FC Sevilla

Kontrakt til: 30.06.24
Markedsværdi: 60 millioner euro

Sidste sommer var Chelsea efter sigende uendeligt tæt på at sikre sig den boldsikre forsvarsspiller, men selvom parterne tilsyneladende var blevet enige om en pris i omegnen af 75 millioner euro, og de personlige ting var på plads, valgte Sevilla i sidste øjeblik at trække sig, og derfor går jagten nu for alvor ind på Koundé.

Siden Chelseas massive interesse, har andre bejlere meldt sig på banen, senest Liverpool, som efter sigende allerede forsøger at kapre Koundé her i januar vinduet. Om Chelsea hopper med på den galej, er i skrivende stund uvist, men et synes sikkert, og det er at Koundé formentlig er i gang med sin sidste tid i den spanske klub.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Chelsea: 40 %
Liverpool: 40 %
Real Madrid: 15 %
FC Sevilla: 5 %

6. Poul Pogba (28 år) – Frankrig og Manchester United

Kontrakt til: 30.06.22
Markedsværdi: 55 millioner euro

Den flamboyante franskmand, har ikke for alvor shinet siden han sammen med Frankrig, sikrede sig VM tilbage i 2018, og på trods af enkelte korterevarende fine præstationer for United, virker det definitivt som om man ikke orker at bruge mere tid på den højtlønnede, men alt for ofte skadede og/eller dårligt spillende franskmand.

Rygter går i ”øst og vest” om hans fremtid, men da han er gratis, i hvert fald indkøbsmæssigt, bør han trods alt ikke få de store problemer med at finde sig en ny klub, og her forøge den ugeløn han efter sigende opretholder i Manchester United (lige under 300.000 Euro om ugen).

Chancefordelingen for klub efter sommer:

PSG: 40 %
Real Madrid: 30 %
Juventus: 30 %

7. Florian Wirtz (18 år) – Tyskland og Bayer 04 Leverkusen

Kontrakt til: 30.06.26
Markedsværdi: 70 millioner euro

Leverkusens lysende teenagestjerne, er nærmest som ”skræddersyet” for Bayern München, som da også er den kraftigste bejler til offensivspillerens gunst. Der skal dog graves dybt i lommerne, førend ønsket går i opfyldelse, og man kan sagtens forestille sig at klubbens hidtidige transferrekord (købet af Lucas Hernandez fra Atletico Madrid i sommeren 2019 for 80 millioner Euro), overgås, i hvert fald hvis man ”lytter til vandrørene”.

Leverkusen har som sådan ingen speciel interesse i et salg allerede nu, og med en kontrakt der løbet hele 4 år yderligere efter sommeren, kan det sagtens tænkes at Wirtz, i lighed med måske Bellingham, bliver i sin ”mindre” klub yderligere én sæson. For hans udviklings skyld er det nok heller ikke et dumt træk, for han er fast mand for klubholdet, og er med hele tiden omkring landsholdet, så hvorfor panikke her og nu?

Penge kan dog ændre på meget logik, og derfor skal han med på rygtebørsen, da han er en af de 4-5 mest interessante teenagere i Europa, og fordi Leverkusen er hvad man vil betegne som en ”sælgende” klub.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Bayer 04 Leverkusen: 65 %
Bayern München: 25 %
Real Madrid: 5 %
Manchester United: 3 %
Chelsea: 2 %

8. Antonio Rüdiger (28 år) – Tyskland og Chelsea

Kontrakt til: 30.06.22
Markedsværdi: 35 millioner euro

Den hurtige tysker har de senere sæsoner udviklet sig til en af Premier Leagues bedste centrale forsvarsspillere, og han var en nøglefigur i sidste sæsons Champions League triumf for Chelsea. Man må derfor anse det for sandsynligt at London klubben som minimum smider et forbedret tilbud på bordet for ham, hvis han ikke skal gå kvit og frit til sommer. Efter sigende har han allerede nu dog affejet 2 tilbud på forlængelse, og derfor er han og hans agent naturligvis begyndt at se sig omkring efter nye muligheder.

Hans type passer til flere forskellige ligaer, hvilket bestemt ikke er alle spillere forundt, og man kan således godt forestille sig et ”rivegilde”, desto kortere tid der er til at kontrakten udløber. Mulighederne er talrige, og han skal tænke sig godt om, for hvor kan han sportsligt blive matchet bedre end hvor han er nu, men så er der naturligvis pengene, som man aldrig skal negligere.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Chelsea: 30 %
Real Madrid: 30 %
Bayern München: 25 %
PSG: 5 %
Manchester United: 5 %
Juventus: 5 %

9. Sven Botman (22 år) – Holland og LOSC Lille

Kontrakt til: 30.06.25
Markedsværdi: 30 millioner euro

Den tårnhøje (195 cm.) hollænder er som skabt til fysiske udfoldelser i Premier League, og ikke mange forestiller sig, at han stadig tjatter rundt i Ligue One efter sommeren. Selvom han overraskende nok endnu ikke har opnået debut for ”Orange”, primært pga. ekstrem konkurrence fra topspillere i det centrale forsvar, som f.eks. van Dijk, De Vrij og/eller De Ligt, så er han stadig en særdeles eftertragtet herre.

Især Newcastle har et stykke tid haft ham i kikkerten, men efter sigende er både Botman og hans agent, nervøse for hans videre udvikling i den nyrige klub, ikke mindst såfremt de rykker ned. En klausul i kontrakten i tilfælde af netop nedrykning, er svær at få forhandlet på plads, men en signifikant lønforhøjelse + muligheden for at vise sig frem i den stærkeste liga frister efter sigende.

Chancefordelingen for klub efter sommer:

Newcastle United: 30 %
Manchester United: 20 %
Chelsea: 10 %
Aston Villa: 5 %
LOSC Lille: 5 %
Bayern München: 5 %
PSG: 5 %
Inter Milan: 5 %
Tottenham: 5 %

Det var gennemgangen af 9 af de mest interessante mulige handler. Jeg kunne også have nævnt spillere som Ruben Neves, Franck Kessie, Youri Tielemans, Kalidou Koulibaly, Ryan Gravenberch, eller måske den yderst spændende Aurelien Tchouameni, men nu faldt valget altså på de beskrevne, og ja, så kan vi jo ikke gøre andet end at vente på hvad der videre sker på det nærmest uoverskuelige transfermarked.

Tak fordi du læste med.

Indlægget er udelukkende udtryk for bloggerens egne holdninger.

Kort om Torben Aakjær:

Torben Aakjær har et indgående kendskab til fodboldens verden, efter at have arbejdet i den i knap 20 år. Han har bl.a. været scout i Herfølge BK, Hamburger SV og Manchester United. I øjeblikket arbejder han som rådgiver for den brasilianske klub, Sport Club Corinthians Paulista.

Officielt: Christian Eriksen er Brentford-spiller
Avis: Amoo mangler kun lægetjek i FCK

SKRIV EN KOMMENTAR

ANNONCE